In de periode tussen juni en september krijgen zo’n 600 collega’s van Groep, divisies Bouw en Vastgoed, Infra en Facilitaire Bedrijven een oproep voor het PAGO (Periodiek ArbeidsGezondheidskundig Onderzoek). Krijg jij een oproep? Laat deze mogelijkheid om je gezondheid te checken niet voorbij gaan en maak ruimte in je agenda!

Deelname aan het PAGO is een belangrijk thema van ons vitaliteitsprogramma #DV4FIT. Ervaringen van collega’s die deelnemen, leert ons dat het PAGO-onderzoek voor medewerkers veel nut heeft. Het is daarom meer dan de moeite waard om gehoor te geven aan de oproep.

Vanaf dit jaar is de PAGO uitgebreid met een (DIA) gesprek door een Volandis adviseur over hoe je met plezier nu en in de toekomst kunt blijven werken.

Gratis en in werktijd
Een veel gehoord excuus is dat het PAGO/DIA te veel tijd kost.

Het PAGO/DIA duurt ongeveer twee uur, is gratis en kan onder werktijd plaatsvinden. Er wordt gekeken naar je fysieke en mentale gezondheid in relatie tot je leefstijl en werkbeleving. Belangrijk is dat de uitslag van het onderzoek alleen aan jou verstrekt wordt. Je beslist dus zelf of je je werkgever van de uitslag op de hoogte wilt brengen. Met de gezondheidscheck weet je dus snel waar je aan toe bent en de geïnvesteerde tijd is de moeite meer dan waard. Kortom, doe mee!

 

PAGO/DIA en DV4FIT
Het PAGO geeft inzicht in je eigen gezondheid maar wat kan je er zelf aan doen om die te verbeteren.
Met het vitaliteitsprogramma #DV4FIT kan je kiezen uit een breed pakket workshops en trainingen die je helpen om “beter in je vel te zetten” of juist te ontdekken “waar de schoen wringt” in jouw streven om gezonder oud te worden. Veel van de workshops en trainingen helpen je om de oorzaak van specifieke klachten te herkennen maar daarna moet je wel zelf actie ondernemen.

Weet je niet goed hoe je je klachten moet aanpakken? Een gesprek met de Dia-adviseur is ook buiten het PAGO-onderzoek mogelijk. Een tweetal DIA-adviseur van Volandis zijn er speciaal voor jou en ook op de hoogte van de mogelijkheden binnen het  #DV4FIT programma. Peggy Wolfgang en Karin Bruineman zijn op dinsdag en donderdag bereikbaar via 0341-499299 of diawerknemer@volandis.nl. Op andere werkdagen is Volandis ook bereikbaar via hetzelfde telefoonnummer en email-adres.